Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetamine

Jahuvaba šokolaadikook kondenspiimaga

Küpsetamine

Jahuvaba šokolaadikook kondenspiimaga

Lia Virkus Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Soolahelbed kondenspiimast karamellkastmel pakuvad magusale suutäiele mõnusaks lihvitud maitset.

40-60 min

Retsept
portsjonile
150 g Või
200 g Tume küpsetusšokolaad 44%
2 dl Suhkur
1 dl Mõru kakaopulber
4 tk Muna
KASTE
2 kapri Keedetud kondenspiimakaramell (a 190 g)
1 dl Rõõsk koor
2 spl Vana Tallinna liköör
KAUNISTUSEKS
Soolahelbed
Tume šokolaad
1 Vooderda küpsetuspaberiga lahtikäiv 20 cm läbimõõduga koogivorm. Sulata potis või ja lisa tükeldatud šokolaad. Tõsta pott pliidilt ja sega, kunišokolaad on täielikult sulanud. Lisa suhkur ja kakao ning sega kõik hästi läbi.

2 Vispelda taina hulka hulka ükshaaval munad. Kalla saadud segu vormi ja küpseta ahjus 175 kraadi juures umbes 20 minutit. Keskelt peaks kook ahjust võttes jääma sutsuke võdisev, tahkub jahtudes. Lase jahtuda ja tõsta serveerimisalusele.

2. Vahusta esmalt rõõks koor ja vahusta selle hulka toasoe kondenspiimakaramell. Maitsesta likööriga. Laota vahune kondenspiimakaramell jahtunud koogile, puista kaunistuseks peale soolahelbeid ja hakitud või riivitud šokolaadi. 

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette