Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetamine

Kuskussiga täidetud tomatid

Küpsetamine

Kuskussiga täidetud tomatid

Merle Luik Naisteleht
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Tomatite täitmiseks on miljon võimalust. Kes tahab, hakib sisse sibulat, kes viitsib, praeb seeni. Spinati ja kuskussiga täidetud tomatid on selle klassikalise suveroa moodsam versioon.

40-60 min

Retsept
portsjonile
8 tk Keskmine küps tomat
Sool
0.5 l Vesi
2 dl Kinoa
2 tl Oliiviõli
500 g Värsked spinatilehed
3 tk Küüslauguküüs
1 tl Hakitud värkse petersell
Värske jahvatatud must pipar
Parmesan, mozzarella või tavline riivitud Eesti juust
1. Eelkuumuta praehi 180 kraadini. Lõika tomatil «kaas» pealt ja uurista lusikaga sisu seest välja. Raputa õõnsusesse pisut soola ja tõsta tomatid hetkeks kõrvale.

2. Pane vesi ja kinoaseemned potti. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja keeda veel 15 minutit, kuni vesi on imendunud.

3. Kuumuta pannil õli ja lisa spinat. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta õrnalt, kuni spinat on närtsinud. Lisa pannile peeneks hakitud küüslauk ja petersell, kuumuta veel minutike ja tõsta pann tulelt. Sega paisunud kinoa spinati hulka.

4. Täida tomatid spinati-kinoaseguga, tõsta need ahjuvormi, kata fooliumiga ja küpseta ahjus 20 minutit.

5. Eemalda foolium, puista tomatid üle meelepärase juustuga või juustude seguga. Tõsta tomatid uuesti ahju ja küpseta veel 5 minutit.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes