Uudiskiri Instagram Facebook
 
Keetmine

Rabarberimahl ingveriga

Keetmine

Rabarberimahl ingveriga

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ingveriga rabarberimahla sobib pakkuda soojal suvepäeval aiapeol või piknikul. Valmista mahla korraga suurem kogus ning säilita külmkapis.
Retsept
portsjonile
2 l Rabarber (tükeldatud)
2 l Vesi
1.5 -2 dl Hele siirup
1 -1.5 tl Värske hakitud ingver
Mõõda rabarberid, ingver, vesi ja siirup kastrulisse, keeda tasasel tulel pool tundi. Sõelu mahl välja, lase jahtuda ja vala puhastesse klaaspudelitesse. Selline mahl säilib külmkapis paar nädalat.
NB! Lahjenda mahla enne tarvitamist vee või mõne muu joogiga. Lastele pakkumiseks sega see pooleks sidrunilimonaadiga, täiskasvanute puhul õunasiidri või vahuveiniga.
Kogustest valmib 2,5 liitrit mahla.

KOMMENTAARID

vmustankin 23.juuli 2009 14:36
võib julgelt teha mahlaaurutis ja suhkruga siirupi asemel ja säilib ületalve.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes