Valmistusviis  » Keetmine

Mustikamahl

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Suvetoidud Autor: Lia Virkus
Kui mustikaid on metsa all nii palju, et neist on isu täis söödud ja ka moosi keedetud, tasub endale või sõbrale mustikamahla teha.
Valmistusaeg: kuni 20 min

Pane mustikad koos suhkruga potti. Lisa sidrunist pressitud mahl ja 0,75 dl tulist vett. Kuumuta keemiseni ning keeda väiksel tulel segades, kuni mustikad lagunevad ja suhkur on lahustunud. Sõelu mahl ja nirista pudelisse. Säilita tavalises külmkapis kuni 2 nädalat või sügavkülmas 3–4 kuud.

Kogus 0,5 liitrit.
 

Idee: Sega mahla mineraalvee või šampanjaga vahekorras 1/3 mahla ja 2/3 lisandit, nii saad vahva suvejoogi.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mari 02.aug 2011 09:56
Ääretult mõnusa maitsega! Kahjuks saab külmkapist ruttu otsa, ise ma marjal ei käi. Jah, väga maitsev mahlakonsentraat. Mis veel oluline, et retsept klappis, mulle ei meeldi ise katsetada.
1