Uudiskiri Instagram Facebook
 
Keetmine

Kreemine kõrvitsasupp õrna meemekiga

Keetmine

Kreemine kõrvitsasupp õrna meemekiga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kiirelt valmiv supp on natuke magus ja meeldivalt kreemine.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 kg Kõrvits
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
2 oksa Rosmariin
1 sl Vedel mesi
3 sl Oliiviõli
5 dl Kanapuljong
1.5 dl Valge vein
1 dl Rõõsk koor 35%
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
Sool
Must pipar
Muskaatpähkel (riivitud, soovi korral)
1. Koori kõrvits, eemalda seemned ja lõika viljaliha kuubikuteks. Pane kuubikud ahjuplaadile koos hakitud sibula ja küüslauguga. Lisa rosmariinioks. Nirista peale mesi ja oliiviõli. Rösti 200-kraadises ahjus 25–30 min.

2. Pane röstitud kõrvits vähese vedelikuga blenderisse ja töötle kreemjaks. Kuumuta potis vein ja puljong keemiseni. Kalla püree potti, sega hulka vahukoor ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga, soovi korral lisa veidi värskelt riivitud muskaatpähklit.

NIPP!
Rösti supile veidi kõrvitsaseemneid, need lisavad värvi-, maitse- ja aroomiilu.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga