Uudiskiri Instagram Facebook
 
Keetmine

Jaapanipärane supp tatrapastaga

Keetmine

Jaapanipärane supp tatrapastaga

Kaie Mei Macceroni!
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Lauri Laan
Kiirsupp töise kevadpäeva õhtusöögiks. Koostasin selle retsepti Jaapani köögi eeskujul ja vahelduseks soba-nuudlitega. Minule tundub, et tatra ja seene maitse on „kõrgemates sfäärides“ kokku sobitatud. Ainete loetelu võib nüüd oodatult segadust tekitada, sest misopasta pole pasta eritüüp, vaid tõepoolest pasta selle meile aastatega kohanenud keelepruugi mõttes.
Retsept
portsjonile
110 g Soba-nuudlid
2 spl Soovi korral kuivatatud merevetikad
1 l Seenepuljong
1 spl Hele misopasta
2 tk Redis
2 tk Šampinjon
1 peotäis Roheline sibul või salatikress
Värske tšilli soovi korral
1 spl Soovi korral marineeritud ingver
1. Jäta kuivatatud vetikad vette paisuma.

2. Keeda nuudlid seenepuljongis soovitud pehmuseni, lisa misopasta ning õhukeseks tükeldatud redise- ja seeneviilud. Maitsesta sibula ja soovi korral pehmenenud vetikatega, marineeritud ingveri või vürtsikama toidu austajana lisaks ka tšilliga. Kui maitsetäius vajab soola, kasuta pigem sojakastet.

3. Serveeri kuumalt

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette