Uudiskiri Instagram Facebook
 
Keetmine

Grillitud porgandid sidruni, mandli ja koriandriga

Keetmine

Grillitud porgandid sidruni, mandli ja koriandriga

Lia Virkus Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaann Heinmaa
Lihtsad suviselt noored porgandid saavad grillituna ja sidruni- koriandrikastmega ülevalatuna marumõnusaks. Hea liha-kala kõrvane!
Retsept
portsjonile
12 tk Noor porgand
2 spl Oliiviõli
1 spl Koriandriseemned
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
2 spl Valge veini äädikas
3 spl Kooritud mandlid
0.5 tk Punane tšilli, hakitud
1 punt Värske koriander
Sool
Must pipar
1. Keeda hoolikalt pestud porgandeid vees 2-3 minutit, rulli neid oliiviõlis ja grilli fooliumalusel, kuni need omandavad kauni värvuse.

2. Purusta uhmris koriandriseemned, lisa riivitud sidrunikoor. Sega kastmeks juurde sidrunimahl, äädikas ja oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga.

3. Vormi fooliumist pakike ja täida mandlite ja 0,5 tl soolaga. Kuumuta grillil, kuni mandlid on kuldpruunid. Laota porgandid serveerimisalusele või -plaadile, puista peale röstitud mandlid, hakitud tsilli ja värske  koriander . Nirista peale kaste ja maitsesta vajadusel veel soola-pipraga. Sobivad hästi grillitud liha või kala kõrvale. 

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes