Uudiskiri Instagram Facebook
 
Keetmine

Grillitud köögivilja salat hirsiga

Keetmine

Grillitud köögivilja salat hirsiga

Pille Enden Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kui grillitud köögivilju jääb järele, siis saab neist valmistada ühe lihtsa salati. Hirsi asemel võib salatisse panna ka kuskussi või riisi võid muud meelepärast teravilja, kuid salat maitseb hea ka ainult köögiviljaga.
Retsept
portsjonile
0.5 dl Hirss
1 dl Hakitud basiilik
2 peotäit Rukola- vm salatilehed
KASTE
1 tk Värskelt pressitud suure sidruni mahl
0.5 dl Oliiviõli
2 tl Mesi
Sool
Must pipar
1. Kalla hirss keeva veega üle ja kurna. Pane potti, kalla peale külm vesi ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja lase 7-8 minutit podiseda. Kurna ja jahuta.

2. Sega kastmeks sidrunimahl ja õli, maitsesta mee, soola ja pipraga.

3. Sega köögiviljad ja hirss, lisa hakitud ürdid. Sega hulka kaste. Pane taldrikule rukolalehed ja tõsta peale salat. 

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes