Valmistusviis  » Kuumutamine

Munajuust

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maire Suitsu Autor: Toidutare
Juust säilib kinnises anumas jahedas kohas kuni 14 päeva ilma oluliste maitsemuutusteta.
Kogus: 1 portsjon
2 l rasvast piima
1 l petti või hapupiima
3 muna
1 sl hakitud tilli

Lase piim ja hapupiim soojeneda toatemperatuurile. Kalla piim paksupõhjalisse keedunõusse ja lase peaaegu keema tõusta. Sega lahtiklopitud munad hapupiimaga, seejärel klopi segu kuuma piima hulka ja lase põhjast pidevalt segades uuesti peaaegu keema tõusta. Tõsta keedunõu puust lõikelauale, kata kaane ja paksu froteerätikuga ja lase tund aega seista. Tõsta kalgendunud mass vahukulbiga väikeste portsjonite kaupa vormi. Kasuta nõrutamiseks ja vormimiseks marliga vooderdatud suurt sõela või naelaga tihedalt auguliseks löödud põhjaga plastkarpi. Raputa igale portsjonile soola ja hakitud tilli ning sega kergelt läbi. Lõpuks tasanda pealispind ja tõsta marliservad juustu peale. Kata mass sobiva suurusega lameda taldrikuga, aseta sellele vajutis. Lase jahedas mõned tunnid nõrguda ning kummuta välja. Vadak kasuta pannkoogitaina või lauasaia vedelikuks.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa