Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kuumutamine

Karamellipirnikook

Kuumutamine

Karamellipirnikook

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kook on maitsev nii jahtunult kui soojalt. Soojalt maitseb eriti hästi koos külma vanillijäätisega.

üle 60 min

30 minutit + 40–50 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
KARAMELLIPIRNID
3 tk Pirn
25 g Või
3 spl Suhkur
TAINAS
150 g Pehme või
1.75 dl Suhkur
Sool
2 tk Muna
1 dl Nisujahu
75 g Jahvatatud mandlid
0.25 tl Jahvatatud kaneel
1. Kata 20 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.

2. Kuumuta võid pannil, kuni see hakkab vahutama. Lisa suhkur ja kuumuta segades sulamiseni.

3. Koori pirnid, lõika neljaks ja eemalda südamik.

4. Lisa pannile ja kuumuta 5–10 min, kuni karamellistuvad.

5. Vahusta pehme või suhkruga. Lisa sool ja ühekaupa munad. Lisa iga munaga 1 sl jahu.

6. Lisa ülejäänud jahu, suhkur, mandlid, kaneel.

7. Vala tainas vormi, pane peale pirnid. Vala pannile ka tekkinud mahl.

8. Küpseta 170-kraadises ahjus 40–50 min. Serveeri soojalt või jahtunult.

KOMMENTAARID

kapa_278 22.sept 2014 11:24
Tegin seda kooki ja tuli väga-väga hea.Väikse muudatuse tegin, jahvatatud mandlite asemel panin sama koguse mandlilaaste, mis oligi selle koogi juures, minu arust, just kõige parem.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool