Valmistusviis  » Kuumutamine

Karamellipirnikook

Keskmine hinne: 3.95 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Kook on maitsev nii jahtunult kui soojalt. Soojalt maitseb eriti hästi koos külma vanillijäätisega.
Valmistusaeg: üle 60 min

30 minutit + 40–50 minutit ahjus

Kogus: 8 portsjonit
1. Kata 20 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.

2. Kuumuta võid pannil, kuni see hakkab vahutama. Lisa suhkur ja kuumuta segades sulamiseni.

3. Koori pirnid, lõika neljaks ja eemalda südamik.

4. Lisa pannile ja kuumuta 5–10 min, kuni karamellistuvad.

5. Vahusta pehme või suhkruga. Lisa sool ja ühekaupa munad. Lisa iga munaga 1 sl jahu.

6. Lisa ülejäänud jahu, suhkur, mandlid, kaneel.

7. Vala tainas vormi, pane peale pirnid. Vala pannile ka tekkinud mahl.

8. Küpseta 170-kraadises ahjus 40–50 min. Serveeri soojalt või jahtunult.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kapa_278 22.sept 2014 11:24
Tegin seda kooki ja tuli väga-väga hea.Väikse muudatuse tegin, jahvatatud mandlite asemel panin sama koguse mandlilaaste, mis oligi selle koogi juures, minu arust, just kõige parem.
1