Valmistusviis  » Kuumutamine

Šokolaadine ja kohvine toorjuustukook

Keskmine hinne: 3.47 Allikas: Oma Maitse kokaraamat 2 Autor: Angeelika Kang
Vaatamata üsna pikale õpetusele on seda kooki valmistada imelihtne, vaja läheb vaid aega ja kannatust ning maiustama saab hakata alles järgmisel päeval. Madalal temperatuuril küpsetamine ja veevannimeetod garanteerivad siidise lõpptulemuse, justkui seda kooki polekski küpsetatud.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 12 portsjonit
1. Sega kausis jahu, kakaopulber, sool, suhkur ja pähklid. Sulata või ja sega hulka. Suru tainas hästi õhukese kihina küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Küpseta 160-kraadises ahjus 15 minutit. Tõsta välja ja kata põhi hakitud šokolaadiga. Lase seista mõni minut ja määri sulanud šokolaad ühtlaselt laiali.

2. Katte jaoks sulata kastrulis madalal temperatuuril šokolaad. Kuumuta teises kastrulis rõõsk koor, kakaopulber, kohvipulber ja sool. Lase keema tõusta ja tõsta tulelt. Mikserda toorjuust ja suhkur kohevaks. Lisa sulatatud šokolaad ja mikserda ühtlaseks. Tõsta juurde vahukooresegu ja sega läbi. Klopi ühekaupa hulka munad ja lõpuks rumm.

3. Vooderda koogivorm väljast fooliumiga ja vala vormi põhjale toorjuustusegu. Kata ka pealt fooliumiga ja aseta poolest saadik käesooja veevanni. Hästi sobib selleks suurem ahjuvorm. Küpseta 150-kraadises ahjus 1 tund. Vähenda ahjus temperatuur 120 kraadini ja küpseta veel 45 minutit. Keera kuumus maha, eemalda foolium ja lase koogil kinnise uksega ahjus veel 1 tund seista.

4. Jahuta lahtiselt külmkapis 3 tundi kuni üleöö. Serveerides raputa peale kakaopulbrit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
martinvino 31.jaan 2015 15:43
sokolaadi kook
elina 26.nov 2014 18:02
Olen seda torti teinud nüüdseks juba kolm korda ja ei väsi kiitmast,kui lihtne seda teha ja kui kuninglikult maitsev see tuleb.ühe korra tegin ilma kohvipulbrita,ausalt ei osanud vahet teha.
1