Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kuumutamine

Ingver siirupis

Kuumutamine

Ingver siirupis

Pille Enden Ingver
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kasuta jookide ja magustoitude maitsestamiseks või vokkimisel. Valmista valge või pruuni suhkruga.

üle 60 min

50 minutit + üle öö leos

Retsept
400 g Ingver
3 dl Vesi
5 dl Suhkur
500 g

1. Koori ingverijuured ja lõika 1,5‒2 cm juppideks. Pane ööseks külma vette likku. Hommikul nõruta.

2. Pane ingveritükid potti ja kalla peale nii palju külma vett, et ingver on kaetud. Kuumuta keemiseni. Kalla vesi ära, nõruta ja korda sama tegevust veel 3 või enam korda. Mida vanem on juur, seda rohkem vajab see kupatamist.

3. Mõõda kastrulisse suhkur ja 3 dl vett ning keeda siirupiks (umbes 20 minutit).

4. Lisa nõrutatud ingveritükid ja kuumuta keemiseni. Võta pliidilt ja lase seista järgmise päevani. Siis pane purkidesse.

Märksõnad

siirupisingver

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga