Uudiskiri Instagram Facebook
 
Segamine

Limoncello-ploomikook

Segamine

Limoncello-ploomikook

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lihtsalt valmiv kook maitseb luksuslikult.

üle 60 min

20 min + 30 min külmkapis + 35–45 min ahjus

Retsept
PÕHI
50 g Või
50 g Maitsestamata toorjuust
1 dl Suhkur
1 tk Muna
3 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
2 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
4 sl Rõõsk koor 35%
80 g Jahvatatud mandlid
5 tk Muna
100 g Või
4 spl Limoncello või muu tsitruseliköör
6 tk Ploom (suur)
2.5 dl Suhkur
KATE
1. Hõõru toasoe või ja toorjuust suhkruga vahule, lisa muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu.

2. Pane tainas 30 minutiks külmkappi.

3. Rulli tainas lahti ja kata sellega 24–25 cm vormi põhi ja ääred.

4. Kata põhi küpsetuspaberi ja raskusega.

5. Küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit.

6. Võta ahjust, eemalda raskus ja paber.

7. Pane sidrunimahl ja -koor, vahukoor, jahvatatud mandlid, suhkur, munad ja sulatatud või kaussi ning klopi ühtlaseks.

8. Klopi hulka limoncello.

9. Poolita ploomid, eemalda kivid ja lõika sektoriteks. Pane ploomid tainale ja vala peale täidis.

10. Küpseta 20–30 minutit.

Lase jahtuda ja raputa peale tuhksuhkrut.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes