Valmistusviis  » Segamine

Jogurtine linnupiimakook

Keskmine hinne: 1.82 Allikas: Piim lauale ja kõhtu Autor: Epp Mihkels
Mustasõstramaitselisel põhjal ja šokolaadikatte all on õrn jogurti-vahukooretäidis, mis on mahe ning mitte väga magus. Kaunistuseks sobivad hästi mustad sõstrad, pohlad või jõhvikad, aga ka klaaskommide puru.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 12 portsjonit
1. Biskviitpõhja valmistamiseks eralda munakollased valgetest. Mikserda munavalged ,5 sl suhkruga tugevaks vahuks. Hõõru munakollased ülejäänud 1,5 sl suhkruga vahule. Sega munakollasevahu hulka tärklise ja küpsetuspulbriga ühendatud jahu. Viimaks sega ettevaatlikult ja vähehaaval juurde munavalgevaht.

2. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning aja laiali nii, et hiljem saaks 20–24 cm läbimõõduga koogivormi suuruse biskviidist põhja lõigata.

3. Küpseta 200kraadises ahjus 0– 5 minutit, kuni biskviit on kuldpruun. Jahuta restil. Lõika vormisuurune biskviitketas, tõsta lahtikäivasse vormi ja immuta siirupiga. Soovi korral määri peale ka pisut moosi.

4. Vahusta täidise tarvis vahukoor, sega hulka suhkrud ja jogurt.

5. Paisuta želatiinilehed külmas vees, pigista kuivaks ja pane kuumutatud piimasse. Sega lahustumiseni.

6. Lisa želatiinisegu jogurtimassile ning sega hästi läbi. Vala täidis vormi põhja peale. Pane kook külmkappi ja lase vähemalt 2 tundi tarduda.

7. Võta siis vormist ja aseta serveerimisalusele. Kata sulatatud šokolaadiga, mille hulka on segatud vahukoor.

8. Lase šokolaadikattel külmas tahkuda.

9. Kaunista kook meelepäraselt.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa