Valmistusviis  » Segamine

Laimiga “küpsetatud” kala (ceviche)

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Tervis Pluss Autor: Mari-Liis Ilover
Kesk- ja Lõuna-Ameerikast pärit, sõltuvusttekitavalt maitsva eelroa võtmesõna on võimalikult värske kala. Kasuta kas valget puhta maitsega kalafileed, lõhet või forelli.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 3 portsjonit
1. Kui kalafilees on luid, eemalda need. Lõika kala tükkideks. Viiluta punane sibul õhukeselt. Eemalda tšillilt seemnekojad koos seemnetega, haki tšilli peeneks. Haki murulauk ja koriander. Pigista laimidest välja mahl, maitsesta soola ja suhkruga.

2. Tõsta kalatükid karpi või madalasse kaussi. Lisa sibul, tšilli, murulauk ja koriander. Vala peale maitsestatud laimimahl ja sega õrnalt läbi. Jälgi, et kõik kalatükid oleksid laimimahlaga kaetud. Kui vaja, pigista mahla juurde. Lase kalal “küpseda” ja maitsestuda 30 minutit kuni 1 tund.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa