Uudiskiri Instagram Facebook
 
Segamine

Suvine arbuusikook

Segamine

Suvine arbuusikook

Ragne Värk Naisteleht
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Ragne Värk
Kui arbuuside värskendav ja magus hooaeg on saabunud, tuleb valmistada üht koogikest just sellest roosast viljast. Arbuusikook on kui suvine maitsete serenaad – üdini mahlane ja magus. Lisaboonusena ei nõua see ahjukuumust!

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 ketas Mahlane arbuus (4-5 cm)
125 g Toasoe toorjuust
2 dl Rõõsk koor 35%
2 tl Suhkur
1 tk Banaan
Röstitud seesamiseemned
KAUNISTUSEKS
Meelepärased marjad, virsik, kiivi, küpsised vms
1. Lõika arbuusi paksemast osast välja 4–5 cm paksune ring ja eemalda koor noaga. Patsuta arbuus majapidamispaberiga korralikult kuivaks.

2. Sega toorjuust kausis lahti. Vahusta teises kausis koor suhkruga vahule ja lisa see ettevaatlikult segades toorjuustule. Kata 1/3 seguga arbuusi ääred ja pealne. Jäta umbes 1/3 segust alles.

3. Äärista kook pealt banaaniviiludega ja kata seejärel ülejäänud vahukooreseguga. Raputa koogi külgedele ja peale seesamiseemneid. Seejärel kaunista kook endale meelepärasel moel.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes