Uudiskiri Instagram Facebook
 
Segamine

Iiri kohvi-juustukook

Segamine

Iiri kohvi-juustukook

100 kooki.
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Kaisa Õunpuu
Mõrkjas kohvimaitseline juustukook neile, kes ei armasta kuuma ahju ääres mässata.
Retsept
150 g digestive´i küpsised või piparkoogid
25 g purustatud mandlid
75 g või
3 sl *jahvatatud kohvi
2.5 dl rõõsk koor
1 sl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 sl Želatiin
6 sl vesi
4 dl toorjuust
4 sl kooreliköör Vana Tallinn
2.5 dl vahukoor
2.5 dl kaunistamiseks vahukoor
kohvioad
kakao
2 dl Kohv (jahtunud)
Purusta küpsised, sega toasooja või, fariinsuhkru (1 sl) ja mandlitega. Kata 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning suru küpsisesegu selle põhja. Katte jaoks kuumuta kohvipuru ja vahukoor peaaegu keemiseni, lase kaane all 15 minutit seista ning sõelu kohvipaks välja. Leota želatiini 5 minutit külmas vees, seejärel lahusta pidevalt segades tasasel kuumusel ja vala sõelutud koorekohvi hulka. Vahusta toasoe toorjuust, lisa liköör ja suhkur. Nirista jahtunud kohv toorjuustu hulka ning lase seista, kuni segu hakkab veidi tarretuma. Vahusta vahukoor ja lisa segades kreemile. Vala kate vormi ning hoia külmkapis vähemalt 3 tundi (veel parem üle öö). Enne serveerimist kata kook vahustatud koorega ja kaunista kohviubadega. Soovi korral puista üle kakaoga.

KOMMENTAARID

Mona 02.okt 2012 20:35
Imehea ja mitte väga magus kook:D
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree