Vokitud toidud

Orientaalne krevetivokk riisinuudlitega

Keskmine hinne: 4.05 Allikas: Pereköök
Vokiroa kastmele annab mõnusat maitset Demerara suhkur. Vokki võib soovi korral serveerida koos sidrunisektoriga, kuid maitset jätkub sel ka niisama.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Kalla riisinuudlitele kuum vesi, lase seista 10 minutit ja kurna. Sellal, kui nuudlid pehmenevad, viiluta porru, porgandid ja seened. Ribasta paprikad ja ingver. Pruunista porrut ja porgandeid vokkpannil (või suuremal tavapannil) õlis mõni minut. Lisa paprika, seened ja ingver ning prae veel mõni minut. Valmista Demerara suhkrust, veest ja sojast kaste, vala köögiviljadele ning kuumuta keemiseni. Sega hulka nõrutatud nuudlid ja krevetid ning soojenda kõik koos veel korra läbi.
NB! Keema ära enam lase, muidu muutuvad krevetid kummiseks.
Serveeri kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kairi 10.märts 2012 13:12
Kindlasti proovin järgi :)
mesak 19.veeb 2012 14:39
Kaste jäi minu jaoks natuke nõrgaks. Järgmine kord lisaksin magusat t?illikastet, Worchesteri kastet vms. Aga muidu super maitsev ja kerge toit! ;)
Katriin 03.nov 2011 18:24
väga maitsev! teen teinekordki. ühe asenduse tegin - porru asemel sibulamugul. Ja seened pruunistasin eraldi võis enne wokile lisamist.
annibunny 06.okt 2011 20:40
superhea
Mari 06.okt 2011 09:51
Olen minagi kord riisinuudleid keetnud, oh õudust. Nüüd aga valasin kuuma vee peale ja 10-15 minuti pärast oli valmis. Ja kui nüüd retseptist rääkida, siis soovitan kõigile - meile väga maitses. Ingveri maitset ainult oli nii vähe tunda, panen järgmine kord natuke rohkem.
Hindaja 24.jaan 2011 13:42
@algaja: Tais nägin sellist varianti: ta pani hoopis külma veega 20 min nuudlid likku, siis nõrutas ja siis viskas korraks keevasse vette (mingid loetud sekundid, pakun, et 5 sek). Jubbbe head nuudlid olid nii! Teine, mis ma nägin, oli et pani väliköögis 5-7ks minutiks kuuma vette lihtsalt. (keedad vee ära ja siis vala riisinuudlitele peale ja lase seal olla mingid 5 min, ära keeda!) Kujutan ette, milline jama sul välja tuli, kui sa 8 min riisinuudleid keetsid. :S Tee uuesti proovi - riisinuudlid on maitsvad, loodan, et ei sa ei kohkunud sellest möksist ära. :)
joel 17.mai 2010 21:15
ma annan sulle nõu sa pead woki panni peal väikse veega aurutama
algaja 17.mai 2010 13:56
Olen riisinuudlitega alati alt läinud - paki peal on, et keeta 8 min. Viimati keetsin küll 4, aga ikkagi tulid kuidagi plönnid. Siit loen esimest korda, et neid ei tohigi keeta. Palun asjatundjatelt nõu - äkki on kellelgil mingi salanipp, kuidas tuleksid riisinuudlid sellised mõnusalt krõbedad nagu hiinakates. Aitäh !
Kristiina 03.mai 2010 08:24
PS! Mina kasutangi tavalist suhkrut, väga okei on.
Kristiina 03.mai 2010 08:24
Tõeliselt lemmikroog, mida väga tihti teen. Pean alati tegema suure potitäie, kuna asi saab muidu liiga kiiresti otsa.
liina666 17.veeb 2010 18:21
kas tavline suhkur ei sob,kastmesse
m6mm 20.veeb 2009 21:16
hästi hea!:) kaks õhtut järjest tegin seda.. eriti hästi sobib see sojakaste sinna sisse!
püssipauk 20.veeb 2009 20:06
Täitsa mõnus. Ingverit andis kohati liiga tunda, nii et plaanin järgmine kord pisut vähem panna. Muidu aga väga hea ja kerge wok :)
1