Vokitud toidud

Talleke nimega Huang Li

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Volks Vaagen
Eestis on üks vokkimine asendunud teise vokkimisega ning Ketra-Liisust aegade jooksul saanud hiina restorani peakokk Elisabeth Huang.
Kogus: 1 portsjon
Teadupärast on parim lambatükk vokkimiseks sisefilee, aga ei juhtu midagi ka siis, kui kasutada sadulaliha või aba. Vokkpann aetakse hirmkuumaks, sellele õli ja liistutet sibul, küüslaugusiivid ja ingverilaastud. Siis pipar. Kähku käivad õlist läbi ja siis panni ühele servale. Hopsti, tulevad nüüd peenelt lõigatud või riivitud kaalikaliistud ja siis lammas. Kui too on piisavalt voki-spaas supelnud, liitub kõik varem pannil olnu ja seguneb osavasti, ahmides janus üht korralikku sortsu sojakastet koos poole klaasi puljonksiga, milles on lahjendet paar teelusikat maisitärklist, mis pannile järele ruttab. Vokiroog pakseneb ja nii on seda pärast pulkadega lahe ampsata.
Volksu vihje - vokkimiseks ei pea ohkama ja sedastama, et meil ei ole vajalikke aineid. Eestis on hiinaka tegemiseks kõike küllalt. Kõige tähtsam on aga vokkpann. See olgu süsinikterasest, mitte tefloniga ületõmmatud, sest teflonvokk ei saa iialgi nii palju kuuma vastu võtta kui on vaja üheks korralikuks vokkimiseks. Üpris selge on ka see, et vokkpann tahab elusat tuld.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kaisalii 22.dets 2008 21:58
proovisin järgi selle retsepti. kõrvale tegin riisi ja ütleks, et VÄGA hea tuli! :) minule väga maitses. ainult seda Schezuani pipart ei leidnud küll kusagilt poest, niiet see jäi panemata. aga ilma selletagi oli hea.
1