Vormitoidud

Kartuli-hakklihavorm

Keskmine hinne: 3.34
Kogus: 1 portsjon
Koostisained
1 kg kartuleid
400 g hakkliha
1 suur sibul
2 muna 
4 dl piima
rasvainet
pipart
soola
riivsaia
Määri ahjuvorm rasvainega, puista see riivsaiaga üle. Koori kartulid, tükelda need ning lao viilustatud kartulid kihiti hakkliha ja sibulaga.
Lisa maitseained muna-piimasegu hulka.
Küpseta 175 kraadi juures umbes 45-50 minutit või senikaua kuni kartulid on küpsed.
PS! Edukalt saab ära kasutada ka eelmisel päeval ülejäänud keedetud kartulid.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Triin 20.dets 2015 21:26
Mis ise nipiga see 45 minutiga valmis saab ? mul ahjus 1,5 tundi ja kartul kõva :O
* 26.märts 2013 20:40
Kuidas sul see hakkliha tooreks sai jääda kui eelnevalt olid hakkliha praadinud? :D küll on ikka loogika
Kurimuri 06.sept 2012 16:14
Tegin ja ei meeldinud üldse. Mõtlesin, et praen veidi hakkliha läbi. Üle tunni aja oli ahjus see kogu kupatus ja ikka oli hakkliha selline toores või nii. Vastik! Järgmine kord praen hakkliha ilusti pruuniks ennem.
Siiri Kirikal 05.juuni 2012 14:51
Seda rooga võib valmistada nii toore kui eelnevalt praetud hakklihaga.
Algaja 05.juuni 2012 12:06
Kas hakkliha enne läbi praadima ei peagi?
Pisihelena 07.okt 2011 17:41
Tegin ja meeldis.
Marta 29.juuni 2011 20:24
Lihtne ja väga maitsev roog. Lisasin (koos hakkliha ja sibulaga kergelt üle praetult) ka 1 suvikõrvitsa. Mina hoidsin ahjus alla 40 minuti ja sai kenasti valmis. Kasutasin madalamat klaasvormi.
fisrildi 04.juuli 2010 11:12
Elukaaslase lemmik. Isale toob lapsepõlve meelde. Ahjus tuleb tegelikult tunduvalt kauem hoida, sest vedelik ei imendu sisse selle ajaga veel. Eelistan hakkliha ja sibula eelnevalt läbi praadida, jääb krõmpsum. Maitses olulist vahet pole, kui kasutada eelnevalt keedetud või tooreid kartuleid. Riivsaia pole kasutanud.
kiks 26.veeb 2010 17:44
kui piima- munasegu lisamata jätta, jääb väga kuiv?
Kiku 23.veeb 2010 22:23
Ma praadisin hakkliha koos sibulaga enne läbi, kui vormi panin. Lisaks panin peale veel tomativiile ja kõige peale lõpus ka riivjuustu. Väga maitsev tuli. Pealmised kartulid olid ainult veidikene krõmpsud veel. Oleksin pidanud ikka natuke kauem ahjus küpseda laskma :P Aga see isegi väga ei häirinud, maitsed olid kuidagi eriti hästi tasakaalus ja maitsestamine õnnestus lausa perfektselt :)
mai 02.veeb 2010 23:31
Väga hea tuli Kartuli lõikude ja hakkliha vahele lisasin ka küüslauku ning lõpus kindlasti ka juustu. Roog mida teen teinekordki:)
priit 16.mai 2009 16:49
millal muna peale valada kohe kui kratuligi ahju panen
Hindaja 28.märts 2009 14:30
nii hea .....mmmmmmmm..... :Y;)
karin86 04.märts 2009 13:56
riivsai ei oluline
karin86 04.märts 2009 13:52
:) nii on parim: lisaks hakklihale vahele lisada ka tomatipastat ja tiba juustu... mm.. ja vahele valan hoopis segu, mis on tehtud 2-3 munast, u 0,3 l kartulipüreest (poes on saada 0,15 pakid nt) ja u 0,3 - 0,4 l piimast. Kogu segu muidugi maitsestada vastavalt soovile ja valada kihtide peale. Tulemus - SUPER! :)
Vahelkokkan 26.jaan 2009 11:23
huvitav, mitmele inimesele see mõeldud? Ja kas riivsaia saab ka millegagi asendada?
marja 06.jaan 2009 15:01
proovn ära lodan et tuleb maitsev
Pilts! 21.dets 2008 14:33
Mina teen hoopis niimoodi- kiht kartulit, siis hakkliha või pool valmisküpsetatud gulja??i tükke, siis lisan natuke hapukurki ja kiht kodujuustu või asendan selle hapukoorega. Lõpuks kiht kartuleid. Muidugi maitsestan ka ja lisan natuke vett ja tuleb super maitsev roog. Võimalusi on sellle roa juures väga palju!
kiizu81 01.dets 2008 10:13
Mina hakkliha ei kasuta.Panen hoopis keskmiseks kihiks porgandi. Loodan et tuleb hästi maitsev:)
Meriliin 15.juuni 2007 16:52
Kui ei juhtu piima kodus olema ,võib ka muna-veesegu kasutada.Väga maitsev toit!
meggy 25.apr 2007 17:32
puljongiga saab ka jah väga hea,vahelduseks muna-piima segule.
kissukene 19.veeb 2007 18:10
mina panen pealmiseks kihiks veel makaronid (nii et all kartuliviilud, siis pruunistatud hakkliha ja sibul, peale poolkeedetud sarvekesed),muna-
piimasegu asemel vee puljongikuubikuga. See on meie pere yks lemmikuid.
uus77uus 16.okt 2006 21:32
lihtne ja maitsev
Tibu 08.märts 2006 17:20
Mina panen natuke vett ka ja hoopis keedan tasasel tulel. Saab kiiremini valmis.
1